Consult en behandeling

Tijdens het eerste consult vertel je waarvoor je komt. In het navolgend gesprek probeer ik aan de hand van vragen vanuit  de Chinese geneeskunde een beeld te vormen. De vragen kunnen je slaappatroon, je spijsvertering, je emoties etc. betreffen. Vele aspecten die in de Chinese geneeskunde een rol kunnen spelen komen aan bod. Zo vorm ik een eerste indruk. Dan ga ik je pols voelen, dat neemt even wat tijd in beslag. Op zes verschillende plekken voel ik aan de pols wat het lichaam zelf vertelt over de Qi van organen en meridianen.

Nu heb ik een volledig eerste beeld. In een voor jou comfortabele houding ga ik een klein aantal naalden zetten. De naalden zijn zeer dun, steriel en vervaardigd van staal. Van de prik op zich voel je niks. Het effect voel je wel. De naalden blijven 20 minuten zitten, ik blijf in de buurt en blijf de effecten monitoren door de pols te voelen. Een volgend consult bekijken we de situatie opnieuw en wordt de behandeling aangepast. Telkens op maat. Patiënten met dezelfde klachten kunnen een verschillende behandeling nodig hebben, iedereen heeft zijn eigen evenwicht.